Skip to content Skip to footer

Αδειοδότηση / Υποβολή Γνωστοποίησης Λειτουργίας

Η FOOD ADVICE αναλαμβάνει πλήρως την παροχή υπηρεσίας για την υποβολή γνωστοποίησης λειτουργίας μιας επιχείρησης τροφίμων.

α) Υποβολή γνωστοποίησης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ).

Η εταιρία μας αναλαμβάνει:

  1. Να διενεργήσει επιτόπια αυτοψία και να προβεί σε έλεγχο καταλληλότητας του υπό αδειοδότηση καταστήματος.
  2. Να συγκροτήσει προτάσεις διαμόρφωσης του χώρου του καταστήματος, που να ικανοποιούν τις υγειονομικές απαιτήσεις της νομοθεσίας αλλά και του επιχειρηματία. Να παρέχει υγειονομικές συμβουλές για τη διαμόρφωση του χώρου και να επιβλέπει το έργο κατασκευής του καταστήματος.
  3. Να συντάξει όλες τις απαραίτητες από την κείμενη νομοθεσία μελέτες, τεχνικές εκθέσεις, υπεύθυνες δηλώσεις, γενικά σχεδιαγράμματα (κατόψεις), υπογεγραμμένα από μηχανικό και να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
  4. Να εκπονήσει το Διάγραμμα Ροής και την τεχνική περιγραφική έκθεση της παραγωγικής δραστηριότητας, με ιδιαίτερη μνεία σε όλα τα παραγωγικά στάδια, στη δυναμικότητα, στο είδος της πρώτης ύλης και των τελικών προϊόντων, με υπογραφή ειδικού για τα τρόφιμα επιστήμονα.
  5. Να συγκροτήσει τους έξι (6) φακέλους – αρχεία, που προβλέπονται από τον ΕΦΕΤ [α) Φάκελος προμηθευτών, β) Φάκελος θερμοκρασιών, γ) Φάκελος καθαρισμού-απολύμανσης, δ) Φάκελος νερού, ε) Φάκελος απεντόμωσης – μυοκτονίας, στ) Φάκελος προσωπικού].
  6. Να προβεί στην απαιτούμενη ηλεκτρονική υποβολή γνωστοποίησης λειτουργίας ΚΥΕ και να συγκροτήσει το φάκελο με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει τηρούνται στο χώρο του καταστήματος.

β) Υποβολή γνωστοποίησης Εγκατάστασης και Λειτουργίας Εργαστηρίου Τροφίμων.

Η εταιρία μας αναλαμβάνει:

  1. Να διενεργήσει επιτόπια αυτοψία και να προβεί σε προέλεγχο καταλληλότητας του υπό αδειοδότηση εργαστηρίου.
  2. Να συγκροτήσει προτάσεις διαμόρφωσης του χώρου του εργαστηρίου, που να ικανοποιούν τις υγειονομικές απαιτήσεις της νομοθεσίας αλλά και του επιχειρηματία. Να παρέχει υγειονομικές συμβουλές για τη διαμόρφωση του χώρου και να επιβλέπει το έργο κατασκευής του εργαστηρίου.
  3. Να υποβάλλει συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο στην αρμόδια Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας.
  4. Να συντάξει όλες τις απαραίτητες από την κείμενη νομοθεσία μελέτες, τεχνικές εκθέσεις, υπεύθυνες δηλώσεις, γενικά σχεδιαγράμματα (κατόψεις), υπογεγραμμένα από μηχανικό και να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
  5. Να υποβάλλει την αίτηση, μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία (όπου απαιτείται) και να παρίσταται ένας επιστήμονας στον επιτόπιο έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί.
  6. Τη μελέτη, ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP).
  7. Να προβεί στην απαιτούμενη ηλεκτρονική υποβολή εγκατάστασης και λειτουργίας, μέσω της ιστοσελίδας https://notifybusiness.gov.gr και να συγκροτήσει το φάκελο με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει τηρούνται στο χώρο του εργαστηρίου.