Skip to content Skip to footer

Εκπαίδευση Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων & Υποψήφιων Κρεοπωλών

Σύμφωνα με την Υ.Α. 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-20072, οι μικρές επιχειρήσεις που δεν υποχρεούνται σε πλήρη ανάπτυξη συστήματος HACCP σύμφωνα με το άρθρο 5(1) του Κανονισμού 852/2004, αλλά να ακολουθούν μεθοδολογία που βασίζεται στις αρχές του HACCP, θα πρέπει να εκπαιδεύουν ή καταρτίζουν υποχρεωτικά όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων. Επίσης, οι επιχειρήσεις τροφίμων που υποχρεούνται σε πλήρη ανάπτυξη συστήματος HACCP, μπορούν ή να εφαρμόσουν τα προγράμματα του ΕΦΕΤ ή να αναπτύξουν προγράμματα κατάρτισης προσωπικού, κατάλληλα για το μέγεθος και το είδος της επιχείρησης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το σύστημα HACCP που εφαρμόζουν.

Εκπαίδευση Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Τροφίμων

Η FOOD ADVICE”, έχοντας στο δυναμικό της εκπαιδευτές εγγεγραμμένους στο Μητρώο Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ, διαθέτει πολυετή πείρα στην εκπαίδευση εργαζομένων σε επιχειρήσεις τροφίμων, στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Τα προγράμματα εκπαιδεύσεων που υλοποιούμε πραγματοποιούνται είτε στα πλαίσια της συνεργασίας μας με Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης για την εκπαίδευση προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων και την απόκτηση της Βεβαίωσης Κατάρτισης του ΕΦΕΤ (αφορά στην 1η περίπτωση που περιγράφεται ανωτέρω, για τις μικρές επιχειρήσεις που δεν υποχρεούνται σε πλήρη ανάπτυξη συστήματος HACCP), είτε στα πλαίσια της εφαρμογής του HACCP των επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργαζόμαστε (αφορά στη 2η περίπτωση που περιγράφεται ανωτέρω, για τις επιχειρήσεις τροφίμων που υποχρεούνται σε πλήρη ανάπτυξη συστήματος HACCP).

Πιστοποίηση Κρεοπωλών

Επιπροσθέτως, συνεργαζόμαστε με Ιδιωτική Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος για την εκπαίδευση επαγγελματιών κρέατος, στα πλαίσια της Βασικής Σχολής του Κρεοπώλη και της απόκτησης της Πιστοποίησης Κρεοπώλη.